Ingrediënten Study Buddy

Onze magische formule. Wetenschappelijk aangetoond.

Study Buddy bevat natuurlijke ingrediënten die op basis van dubbelblind wetenschappelijk onderzoek samengesteld zijn tot een gebalanceerde formule. Deze ingrediënten zijn geselecteerd in samenwerking met een klinisch farmacoloog, voedingsexpert en voedingssupplementen experts. Hieronder vind je per ingrediënt de werking en wetenschappelijke bronnen.

 

Ingrediënten, werking & wetenschappelijk onderzoek.

Huperzia Serrata

“A.k.a. De Lerende Leraar”

Huperzine A, de werkzame stof uit het Huperzia Serrata kruid, zorgt voor een betere beschikbaarheid van de lichaamseigen stof Acetylcholine (ACh). ACh speelt een grote rol bij de neuronale informatieoverdracht in je hersenen en is essentieel voor het verwerken van informatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je herinneringen beter kan terughalen uit je geheugen. Kortom: Huperzia Serrata geeft je een directe boost aan je leervermogen en informatieverwerking, perfect voor het echte blokwerk. Uit onderzoek blijkt dat studenten die deze stof innemen sneller leren dan studenten uit de placebo groep (Bron 1).

L-theanine & Cafeïne

“A.k.a. De Doordachte Doorzetters”

L-theanine is een stof die in groene thee voorkomt. Deze stof heeft een ontspannend en stressverminderend effect op de hersenen. Het stimuleert de ‘alpha brain waves’, waardoor het makkelijker is om op een ontspannen manier te focussen op een taak (Bron 3, 4). Wanneer je L-theanine combineert met Cafeïne, heb je een gouden combinatie: cafeïne maakt je alert, en L-theanine zorgt dat je ontspannen blijft. Onderzoek toont aan dat deze combinatie leidt tot verhoogde concentratie (Bron 5, 6, 7, 8) een sneller werkgeheugen, hogere altertheid en verlaagde vermoeidheid (Bron 9). Daarnaast zorgt deze combinatie voor verminderde reactie op afleidingen (Bron 10). Eén Study Buddy capsule bevat 90 mg cafeïne, wat vergelijkbaar is met een halve kop koffie.

Panax Ginseng

“A.k.a De Relaxte Rasta”

Panax Ginseng is een extract van de bladeren en stengel van de ginseng plant, die ondanks zijn mythische karakter al eeuwen in de medische wereld wordt gebruikt. Het bevordert cognitieve prestaties door de negatieve gevolgen van vermoeidheid te verminderen (1, 2, 22, 23). Daarnaast helpt het met het verbeteren van de stemming door het stimuleren van kalmte en rust (1, 2) en verbetert het je reactievermogen bij simpele taken (21). Kortom, met deze relaxte rasta kun je met meer tevredenheid en bevlogenheid lekker aan de slag.

Ashwaganda

“A.k.a De Ontspannen Ashwa”

Ashwagandha geeft energie en wordt veel gebruikt bij stress- en spanningssituaties. Het helpt het lichaam te balanceren en is goed voor de gemoedstoestand. Daarnaast heeft het ook een goede invloed op het hart. Het kan stressgevoelens verlagen (7,8,9) en ook angst gevoelens (10,11). Hiermee zal je dus lekker ontspannen kunnen blijven.

 

Nieuwsgierig? Probeer het uit!

Study Buddy uitproberen