Ingrediënten Study Buddy

Onze magische formule. Wetenschappelijk aangetoond.

Study Buddy bevat natuurlijke ingrediënten die op basis van dubbelblind wetenschappelijk onderzoek samengesteld zijn tot een gebalanceerde formule. Deze ingrediënten zijn geselecteerd in samenwerking met een klinisch farmacoloog, voedingsexpert en voedingssupplementen experts. Hieronder vind je per ingrediënt de werking en wetenschappelijke bronnen.

Ingrediënten, werking & wetenschappelijk onderzoek.
Huperzia Serrata

“A.k.a. De Lerende Leraar”
Huperzine A, de werkzame stof uit het Huperzia Serrata kruid, zorgt voor een betere beschikbaarheid van de lichaamseigen stof Acetylcholine (ACh). ACh speelt een grote rol bij de neuronale informatieoverdracht in je hersenen en is essentieel voor het verwerken van informatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je herinneringen beter kan terughalen uit je geheugen. Kortom: Huperzia Serrata geeft je een directe boost aan je leervermogen en informatieverwerking, perfect voor het echte blokwerk. Uit onderzoek blijkt dat studenten die deze stof innemen sneller leren dan studenten uit de placebo groep (Bron 1).

L-theanine & Cafeïne

“A.k.a. De Doordachte Doorzetters”
L-theanine is een stof die in groene thee voorkomt. Deze stof heeft een ontspannend en stressverminderend effect op de hersenen. Het stimuleert de ‘alpha brain waves’, waardoor het makkelijker is om op een ontspannen manier te focussen op een taak (Bron 3, 4). Wanneer je L-theanine combineert met Cafeïne, heb je een gouden combinatie: cafeïne maakt je alert, en L-theanine zorgt dat je ontspannen blijft. Onderzoek toont aan dat deze combinatie leidt tot verhoogde concentratie (Bron 5, 6, 78) een sneller werkgeheugen, hogere altertheid en verlaagde vermoeidheid (Bron 9). Daarnaast zorgt deze combinatie voor verminderde reactie op afleidingen (Bron 10). Eén Study Buddy capsule bevat 90 mg cafeïne, wat vergelijkbaar is met een halve kop koffie.

Rhodiola Rosea

“A.k.a De Relaxte Rasta”
Rhodiola Rosea is een kruid dat vooral in gebergtes tot 2280 meter hoog groeit. Het staat vooral bekend om zijn stressverlagende en vermoeidheid verminderende eigenschappen. In een onderzoek onder studenten bleek het hun testresultaten te verhogen, moeheid te verminderen en humeur te verbeteren. Daarnaast scoorden de studenten met dit kruid 8.4% hoger op hun tentamens (Bron 11). Een ander onderzoek toonde hiernaast een verbeterd functioneren op sociaal en werkgebied aan (Bron 12, 13). Kortom, met deze relaxte rasta kun je met meer tevredenheid en bevlogenheid lekker aan de slag.

Vitamine B12 en B6

“A.k.a De Gebroeders B”
Dit vitamineteam zorgt ervoor dat je hersenen en lichaam zowel op korte als lange termijn op en top fit gehouden worden. Ze ondersteunen samen meer dan honderd verschillende enzymen en zijn daarom onmisbaar in de formule. Hun voornamelijke functies bestaan uit het produceren van aminozuren en neurotransmitters (Bron 14, 15, 16). Tezamen met vitamine D dragen ze bij aan de gezondheidsvoordelen van Study Buddy op de lange termijn.

Piper Nigrum

“A.k.a. De Passiepeper”
Piperine is een stof die onder andere voorkomt in zwarte peper. Nadat de stoffen uit Study Buddy opgenomen zijn in je lichaam, wordt een deel hiervan afgebroken door je lever. Piperine voorkomt dit en zorgt zo voor een betere opname van de andere stoffen. Basically zorgt piperine ervoor dat je véél meer waar krijgt voor je geld, door de werking van de stoffen te optimaliseren.

 

Nieuwsgierig? Probeer het uit!

Study Buddy uitproberen