Ingrediënten Study Buddy

Onze magische formule. Wetenschappelijk aangetoond.

Study Buddy bevat natuurlijke ingrediënten die op basis van dubbelblind wetenschappelijk onderzoek samengesteld zijn tot een gebalanceerde formule. Deze ingrediënten zijn geselecteerd in samenwerking met een klinisch farmacoloog, voedingsexpert en voedingssupplementen experts. Hieronder vind je per ingrediënt de werking en wetenschappelijke bronnen.

ingredienten study buddy

Ingrediënten, werking & wetenschappelijk onderzoek.
Huperzia Serrata

“A.k.a. De Lerende Leraar”
Huperzine A, de werkzame stof uit het Huperzia Serrata kruid, zorgt voor een betere beschikbaarheid van de lichaamseigen stof Acetylcholine (ACh). ACh speelt een grote rol bij de neuronale informatieoverdracht in je hersenen en is essentieel voor het verwerken van informatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je herinneringen beter kan terughalen uit je geheugen (Bron 1). Kortom: Huperzia Serrata geeft je een directe boost aan je leervermogen en informatieverwerking, perfect voor het echte blokwerk. Uit onderzoek blijkt dat studenten die deze stof innemen sneller leren dan studenten uit de placebo groep (Bron 2).

Dimethylethanolamine & Choline Bitartraat

“A.k.a. De Aanvullende Acetylieten”
Deze stoffen ondersteunen Huperzia Serrata bij het verhogen van de beschikbaarheid van Acetylcholine (ACh). In je lichaam worden ze omgezet in ACh zodat je hersenen hier gebruik van kunnen maken. Dimethylethanolamine komt van nature in het lichaam voor en wordt vooral uit vis verkregen. Het heeft verschillende beschermende eigenschappen op de cel en remt de veroudering van je hersenen (Bron 3). Choline bitartraat is een vergelijkbare bron van ACh, die op een complementaire manier de ACh voorraden op peil houdt.

L-theanine & Cafeïne

“A.k.a. De Doordachte Doorzetters”
L-theanine is een stof die in groene thee voorkomt. Deze stof heeft een ontspannend en stressverminderend effect op de hersenen. Het stimuleert de ‘alpha brain waves’, waardoor het makkelijker is om op een ontspannen manier te focussen op een taak (Bron 4, 5). Wanneer je L-theanine combineert met Cafeïne, heb je een gouden combinatie: cafeïne maakt je alert, en L-theanine zorgt dat je ontspannen blijft. Onderzoek toont aan dat deze combinatie leidt tot verhoogde concentratie (Bron 6, 7, 8,9) een sneller werkgeheugen, hogere altertheid en verlaagde vermoeidheid (Bron 10). Daarnaast zorgt deze combinatie voor verminderde reactie op afleidingen (Bron 11). Eén Study Buddy capsule bevat 50 mg cafeïne, wat vergelijkbaar is met een halve kop koffie.

Rhodiola Rosea

“A.k.a De Relaxte Rasta”
Rhodiola Rosea is een kruid dat vooral in gebergtes tot 2280 meter hoog groeit. Het staat vooral bekend om zijn stressverlagende en vermoeidheid verminderende eigenschappen. In een onderzoek onder studenten bleek het hun testresultaten te verhogen, moeheid te verminderen en humeur te verbeteren. Daarnaast scoorden de studenten met dit kruid 8.4% hoger op hun tentamens (Bron 12). Een ander onderzoek toonde hiernaast een verbeterd functioneren op sociaal en werkgebied aan (Bron 13, 14). Kortom, met deze relaxte rasta kun je met meer tevredenheid en bevlogenheid lekker aan de slag.

L-Tyrosine

“A.k.a. De Alerte Alleskunner”
L-Tyrosine is een aminozuur dat in je lichaam wordt omgezet in noradrenaline en epinephrine, neurotransmitters die alertheid en focus bevorderen. Onderzoek toont aan dat deze stoffen cognitie en humeur kunnen verbeteren (Bron 15). Belangrijker nog echter is dat L-Tyrosine fantastisch goed samenwerkt met onze cafeïne & l-theanine combinatie door een aanvullende boost in bevlogenheid te bewerkstelligen.

Vitamine D

“A.k.a. De Solar Fuel”
Vitamine D is een van de 24 micronutrienten die essentieel zijn voor overleving van de mens. De belangrijkste bron van vitamine D is de zon. Supplementatie met vitamine D wordt geassocieerd met vele voordelen, onder andere verbeterde cognitie, een verbeterd immuunsysteem, betere stemming en lager risico op kanker. Twee grote studies hebben recentelijk aangetoond dat een tekort aan vitamine D het risico op cognitieve achteruitgang vergroot (Bron 16). Een andere studie vond dat een laag vitamine D niveau samenhangt met een slechte score op cognitieve testen. Juist in de barre wintertijden is vitamine D supplementatie een pré.

Vitamine B12 en B6

“A.k.a De Gebroeders B”
Dit vitamineteam zorgt ervoor dat je hersenen en lichaam zowel op korte als lange termijn op en top fit gehouden worden. Ze ondersteunen samen meer dan honderd verschillende enzymen en zijn daarom onmisbaar in de formule. Hun voornamelijke functies bestaan uit het produceren van aminozuren en neurotransmitters (Bron 17, 18, 19). Tezamen met vitamine D dragen ze bij aan de gezondheidsvoordelen van Study Buddy op de lange termijn.

Piperine

“A.k.a. De Passiepeper”
Piperine is een stof die onder andere voorkomt in zwarte peper. Nadat de stoffen uit Study Buddy opgenomen zijn in je lichaam, wordt een deel hiervan afgebroken door je lever. Piperine voorkomt dit en zorgt zo voor een betere opname van de andere stoffen. Basically zorgt piperine ervoor dat je véél meer waar krijgt voor je geld, door de werking van de stoffen te optimaliseren.

 

Nieuwsgierig? Probeer het uit!

Study Buddy uitproberen